Plakat fra filmen
Dette arrangementet har passert
søndag, januar 28, 2024 7:00 PM - 8:45 PM

Norge vårt Norge i toner og billeder

Detaljer

Norge vårt Norge er en legendarisk, helaftens stumfilm.

I 1929 gikk vi milevis i beksømstøvler til bygdekinoer for å få oppleve filmen. Det var første gang nordmenn og nordkvinner fikk se hvordan landet så ut. Filmen ble en massiv suksess. Den er et bredt anlagt verk som ikke er skjemmet av hverken beskjedenhet eller sosialrealisme. I 1929 var det typisk norsk å være god!

Senere hadde filmen suksess i USA. Så kom lydfilmen og Norge vårt Norge ble glemt.

Nå foreligger Norge vårt Norge i nyrestaurert versjon og vi kan gjenoppleve landet slik det tok seg ut i 1929. Trygve Brøske har komponert et symfonisk verk til filmen, delvis basert på musikk fra tida da filmen var ny.

Nå kommer Trygve Brøske, Marianne Meløy og produsenten Dag Hoel til Melhus for å gi Melhusbygg en nostalgisk festaften. Dag Hoel vil før filmforestillinga fortelle om hvordan filmen ble til, og tida filmen ble til i. Trygve Brøske og Marianne Meløy har solopartier under forestillinga, og i det øvrige er filmlyden opptak fra TSO sin Norge vårt Norge konsert i Olavshallen. Forestillinga er med andre ord en hybrid mellom innspilt- og levende musikk.

Filmen er i to akter a 56 og 45 minutter. Mellom aktene er det 20 minutters pause med servering.

Trygve Brøske Trygve Brøske er en framstående pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han markerer seg til enhver tid med bestillingsverk og priser og er et lekende musisk uromoment. Brøske er utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève der han gikk ut med Premièr Prix de virtuosité våren 2001.

Marianne Meløy har bakgrunn som journalist i NRK og som skuespiller. Hun har siden 1996 vært tilknyttet Trøndelag Teater – både som skuespiller og forfatter. Hun er til enhver tid aktuell med arbeider for radio og scene, samt med Nye Hjorten Konsertserie sammen med Brøske. De to har også skrevet flere av Norges sprekeste operaer!

Dag Hoel er filmprodusent og forfatter. Han produserte Trondheimsreisen, som gjorde suksess i 2018. Norge vårt Norge er den siste i en rekke filmer basert på arkiver. I forfatterskapet behandler Hoel mangfoldige tema. Sist, i boka I Hamsuns kalosjer, skrev han om mangesysleri og nøysomhet. Det er en kort pause på 20 minutter i forestillingen.

Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Vanlig
kr 300,-
Redusert
kr 250,-
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Sted
Støren Kulturhus
Basmoen 7
7290 Støren

What's on in Midtre Gauldal?

Are you wondering what happens tonight, for the weekend or when you come home on holiday? At hvaskjerimidtregauldal.no you get an overview of all the events that are going on - without having to look around on many different pages! With this overview, it will be easier to prioritize what you will be doing while the babysitter take care of the kids, what to find on the weekend or what you can buy tickets for; Whether it's for yourself or someone you love.